Va prezint o reteta reinterpretata de negresa care este foarte, foarte buna, pufoasa si decorata in forma de bradulet , sigur va fi pe placul celor mici.
Mai intai eu am inceput crema pentru decorare pentru ca trebuie sa stea la frigider in jur de o ora .
Pentru crema avem nevoie de :
- 200 gr ciocolata alba
- 100 gr frisca lichida
- colorant alimentar
Mod de preparare:
Frisca lichida o punem intr-o cratita si o punem pe foc , in momentul cand observam ca incepe sa fiarba pe margine o dam la o parte si inseamna ca frisca noastra este incalzita suficient. Rupem ciocolata patratele si o punem in frisca incalzita, scufundam toata ciocolata in frisca , ciocolata se topeste incep. Dupa 3-4 minute incepem sa o amestecam si verificam sa nu ramana bucatele de ciocolata ne-topite. Dupa ce compozitia sa racit, o dam la frigider pentru o ora.
In timp ce crema sta la frigider, noi ne putem apuca de braduleti.
Avem nevoie de :
- 420 gr faina
- 300 gr zahar
- 60 gr cacao
- 2 lingurite rase de bicarbonat nestins
- un praf de sare
- 500 ml lapte caldut
- 120 ml ulei
- o esenta de vanilie
- o lingura de otet
Mod de preparare:
Punem faina intr-un bol mai mare, turnam zaharul, cacaua, bicarbonatul, praful de sare si amestecam cu un tel pana se incorporeaza toate aceste ingrediente. Pe urma punem laptele, uleiul, esenta de vanilie si lingura de otet. Amestecam din nou bine cu telul pana se omogenizeaza toata compozitia.
Punem compozitita intr-o tava cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 30-40 minute. Dupa 30 de minute, putem verifica cu o scobitoare sa vedem daca negresa noastra este bine coapta , daca nu este coapta suficient o mai putem lasa inca 10 minute in cutor.
Cand negresa este gata, o scoatem din cuptor si o lasam la odihnit.
Scpatem crema din frigider si o amestecam cu mixerul la videza mare doua minute, putem adauga ce culoare de colorant dorim . Daca am amestecat prea mult si compozitia noastra sa branzit, nu va speriati pentru ca se poate repara. O punem pe foc la bain-marie si amestecam incontinu pana cand se incalzaste si isi schimba textura. O luam de pe foc si repetam aceleasi operatiuni , adica : o lasam sa se raceasca si o dam din nou la frigider pentru o ora. Dupa ce o scoatem de la frigider o mixam din nou la viteza maxima 2 minute.
Cand negresa sa racit, o taiem in forma de bradulet sau ce forma doriti, o decoram si prajitura noastra este gata de servit.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu